Sıkça Sorulan Sorular

Taşıyıcı bar nedir, ne işe yarar?

Taşıyıcı barlar, aracın tavanına bağlanacak aparatlar için ana sistemi oluştururlar. Portbagajlar, bisiklet taşıyıcılar, Kayak ve Snowboard taşıyıcılar gibi tüm ekipmanlar Taşıyıcı barlar vasıtası ile araca bağlanırlar.

Taşıyıcı barlar standart mıdır yoksa her araca göre değişir mi?

Taşıyıcı barlar her araca göre özel üretilir. Bazı araçlarda yan barlar vardır, bir diğerinde tavanda montaj noktaları ya da kapı arasında yerleri. Ve bunların her biri farklı sistemdir. Taşıyıcı barlar en önemli parçadır ve güvenle aracı tutması gerekir. Alacağınız ürünün aracınıza uygun olduğundan emin olunuz(Pakette araç modeli belirtilir).

Taşıyıcı barlar aracıma zarar verebilir mi?

Elbette mümkündür. Bu yüzden araca özel üretilmiş olmalıdır. Araçlardaki eğim, genişlik ve omurga hesapları yapılarak ve defalarca test edilerek üretilmelidirler. Araca dokunan kısımlar slikon kaplamalı olmalıdır ki sürtünme ve paslanma araca zarar vermesin. Bu yüzden Taşıyıcı barlar özenle seçilmelidir.

Portbagaj nedir, ne işe yarar?

Portbagajlar, aracımızda ek yükleme alanı sağlarlar. Taşıyıcı barlar vasıtası ile araca bağlanırlar ve 300 litreden 600 litre hacime kadar ek depolama imkanı sağlarlar. Böylece yolculuklarımıza aracın içinde yüklerle seyahat etmekten, sıkışmaktan bizi kurtarırlar.

Portbagajın hacimi, boyu, genişliği ne olmalıdır?

Bu tamamen aracınızın modeli ve sizin ihtiyacınız ile ilgilidir. Taşıyıcı barlar bağlandıktan sonra istediğiniz model portbagajı aracınıza monte edebilirsiniz. Portbagajlar değil, taşıyıcı barlar araca özeldir. Ancak, küçük sedan bir araca çok uzun bir model bağlarsanız hoş ve estetik durmayacaktır. Daha uygun boyda bir model göz estetiğini de sağlayacaktır.

Portbagajlar aracımın tavanından uçar mı?

İşte burada kaliteli markaların önemi ortaya çıkıyor. Maalesef ülkemizde para kazanma uğruna hatalı işler yapılabiliyor. 60-70 km/saat hızla giderken bile portbagajım uçtu diye gelenler oldu bize. Ve bu hata ölümcül kazalara neden olabilmektedir. Testleri yapılmamış (Rüzgar, salınım, yağmur, hız ve dayanıklılık) ürünlerden uzak durmanız, sizin ve arkanızdan gelen araçlar için isabetli olacaktır.
Biz, Hapro (Hollanda) ve Montblanc (İsveç) markalarını ithal ediyoruz. Tüm testleri Avrupa birliği kurallarına göre yapılmış ve onaylanmış TUV sertifikalı ürünlerdir. 130 km/saat hıza kadar garantilidir(240 km/saat hızda test edilir). Ayrıca, alüminyum profillerle bağlantı noktaları güçlendirilmiştir.

Portbagaj arkadan mı yandan mı açılmalıdır?

Portbagajların açılış yönü boyutları ile ilgilidir. Aslında arkadan açılıyor olması hem güvenlik hem de yükleme açısından oldukca avantajlıdır. Arkadan açılan bir portbagaj, menteşeleri önde olduğundan rüzgara karşı daha dirençli olacak ve yüklemeyi her iki yandan yapabilme şansı verecektir. Ancak, maksimum 150 cm boyuna kadar kapakları arkadan açmak mümkündür. Daha uzun boydaki portbagajlar yandan açılır yapılır ve merkezi kilit sistemi(Anahtar tek noktadan çalışırken özel bir mekanizma ile 2 veya 3 noktadan kilitler) ile güvenliği sağlanır.

Portbagajlar hangi malzemeden yapılır, renk değiştirir mi?

Portbagajlar ABS veya PMMA plastik malzemeden yapılırlar. İçlerine Ultraviole geçirmezlik maddeleri eklenerek sıcak ve soğuktan etkilenmemesi sağlanır. Eğer portbagajınız renk değiştiriyorsa UV eksiktir ve kırılmaya çok müsaittir.

Bisiklet taşıyıcı nedir, ne işe yarar?

Bisiklet taşıyıcılarla bisikletlerimizi aracın dışında güvenle taşırız. Tavanda, arka bagaj kapağında, çeki demirinde ve stepnede taşıyan modelleri vardır.

Bisiklet taşıyıcı araca özel mi üretilir yoksa standart mıdır?

Özellikle arkada bisiklet taşıyıcılar araca özeldir. Satın almadan önce aracınıza uygunluğunu kontrol ediniz.

Kayak taşıyıcı nedir, ne işe yarar?

Kayak taşıyıcılar, kayak ve snowboard takımlarımızı aracımızın dışında güvenle taşımamıza yardımcı olurlar. Genellikle tavanda taşıyan modelleri mevcuttur.

Kayak taşıyıcı araca özel mi üretilir yoksa standart mıdır?

Kayak taşıyıcılar standart modellerdir ancak onları araca bağlayan taşıyıcı barlar araca özeldir.

Portbagaj ve diğer ürünlerin ruhsata işlenmesi gerekiyor mu?

Hususi binek türü (M1 Sınıfı) araçlarda gerekmiyor. Ancak ticari araçlarda bazen sorun yaşanabiliyor, izin almaları gerekebiliyor.

Araç muayenesine port bagaj türü ürünlerler girilebiliyor mu?

Evet, TÜV le yapılan görüşmelerde, bu uygulamalara karışmadıklarını söylediler. Kendi araçlarımızı denemek için bu şekilde gönderdik ve sorun yaşamadık.

Tıkla İletişime Geç